Sigurnost

Nadzor brze vožnje

Vožnja velikom brzinom teoretski brže dovodi na cilj i donosi uštedu vremena, ali u stvarnosti povećava troškove goriva, vjerojatnost štete i dovodi u opasnost ljudske živote. Najveći broj automobila troši optimalnu količinu goriva u najvišem stupnju prijenosa pri konstantnih 80-90 km na sat. Takvom se vožnjom, dugoročno, štedi najviše goriva i najmanje zagađuje okoliš.

Kontrolirajte način na koji vaši zaposlenici koriste službena vozila jednostavnim postavljanjem limita maksimalne dozvoljene brzine u Roadtrack aplikaciji. Od tog trenutka, svako prekoračenje brzine će biti evidentirano uz informacuju o tome gdje se dogodilo, koliko je trajalo te o kojem vozilu i vozaču se radi. U mnogim situacijama je dovoljno evidentiranim vozačima samo skrenuti pažnju na njihovu statistiku brzine da bi se poboljšala disciplina vožnje. Time profitira vaša tvrtka, zaposlenici i ostali sudionici u prometu.

Detekcija zone kretanja

Definiranje prostorne zone se obavlja jednostavnim crtanjem granica na geografskoj karti, a pruža iznimne mogućnosti kontrole kretanja vozila u floti. Ako želite evidentirati sve situacije kada servisno vozilo izlazi van grada, radni stroj sa gradilišta ili kamion prelazi granicu države, sada vam je to na dohvat ruke.

Izvještaje o kršenju područja kretanja možete zatražiti za bilo koji period u prošlosti ili naručiti automatske izvještaje koji vam redovno dolaze putem e-maila. Ukoliko vam je odmah potrebna informacija o napuštanju zone ili ulasku u nju, informacija se trenutno dostavlja SMS porukom.

Pomoć u slučaju krađe vozila

Iako sustav satelitskog praćenja nije namijenjen zaštiti od krađe, može biti od ključne pomoći u pronalasku vozila ukoliko ga kradljivci nisu uspjeli pronaći i deaktivirati. Uređaj za praćenje se u vozilo može ugraditi na način da nije primjetan i lako dostupan te na taj način postaje dopuna postojećem alarmnom sustavu vozila.

Ukoliko je pokušaj krađe počinjen u vrijeme kada je za vozilo postavljena zabrana korištenja (vikend, noćni sati i sl.) nadležna osoba u tvrtci može reagiranjem na primljeni SMS podići uzbunu na vrijeme.

Detekcija nedopuštenog istovara tereta

Ugradnjom senzora na vrata tovarnog prostora vozila, sklopku za kontrolu okretanja bubnja miješalice betona ili istovar košare kipera dobijate mogućnost kontrole svake lokacije, točnog vremena i trajanja istovara tereta.
Ukoliko otkrijete da netko iskorištava vaše povjerenje nedopuštenim korištenjem vozila ili otuđivanjem imovine, na ovaj način ćete jasnije utvrditi problem i usmjeriti sankcije na odgovorne osobe umjesto na kolektiv.